Wij kiezen voor een werkwijze die erop gericht is uw evenement en onze uitzending succesvol te laten verlopen. Ruwweg ziet dat er als volgt uit:

Vooraf bezoeken we de locatie om te beoordelen of licht, geluid en netwerk op orde (te krijgen) zijn. We testen de voorzieningen, bekijken de zaalindeling en beoordelen wat we aan eigen apparatuur en mensen moeten inzetten. Meestal is hierna pas een goede prijsindicatie af te geven.

Een goede registratie vergt veel voorbereiding. We moeten de vele zwakke schakels in de streaming video keten onder controle krijgen. Dit risicobeheer is naar onze ervaring de belangrijkste factor voor een geslaagde uitzending. We bereiden sprekers voor op onze aanwezigheid. We regelen de nodige voorzieningen. En we bouwen een webinterface waarop de live registratie te volgen is.

Ruim voor aanvang beginnen wij met de opbouw. We plaatsen onze encoder, a/v-regie en camera´s, en vullen waar nodig licht- en geluidvoorzieningen aan. We testen alle audiovisuele apparatuur en de live stream via het netwerk. Waar nodig begeleiden we onze klant en de sprekers en nemen we de bijzonderheden in het programma nog een maal door. We nemen hier ruim de tijd voor.

Zeker bij een live uitzending proberen we op tijd te beginnen; meestal vertonen we kort voor aanvang al wat zaalshots. In de beeldregie mixen we de camerabeelden en zaalprojecties tot een compleet programma waarmee de thuiskijkers niets hoeven te missen. Waar nodig voorzien we deze videostroom van titels en/of graphics. We kunnen nagenoeg alle denkbare beeldindelingen realiseren. We slaan de complete registratie op en zenden deze live uit. Soms is interactie met kijkers elders wenselijk; ook die input is desgewenst in de videostroom mee te nemen.

Zodra uw evenment voorbij is, kunnen we de registraties via een videodienst beschikbaar maken. Meestal is de on demand versie al binnen enkele minuten op te vragen. U kunt de videolink in uw eigen site opnemen of bijvoorbeeld via e-mail of een nieuwsbrief verspreiden. De videobestanden zijn uiteraard ook voor andere doeleinden te gebruiken: verspreiding via dvd bijvoorbeeld, als bron voor videomontage, archivering etc.