Onze technische oplossing sluit goed aan op uw wensen en onze werkwijze. We lichten er een paar dingen uit hier, waar u uw voordeel mee kunt doen:

De meeste evenementen leggen we met minstens twee camera's vast. Vaak willen we spreker- en publiekshots met elkaar af kunnen wisselen. Soms gebeurt er op het podium zoveel dat we daar een derde camera bij nodig hebben. Zoals u dat van televisieregistraties bent gewend, kunnen we tussen die camerabeelden switchen om de kijker zoveel mogelijk deelgenoot te maken van uw evenement. Vaak ook dekt het beeld van de ene camera de instel-dynamiek van de andere af; bijvoorbeeld op momenten dat de cameraman/-vrouw een nieuw onderwerp/uitsnede kiest, of nog moet scherpstellen.

We maken voor onze registraties dankbaar gebruik van Telestreams Wirecast. Met deze fantastische applicatie kunnen we de camerabeelden met elkaar mixen, maar ook de zaalprojectie en bijvoorbeeld titels, graphics en filmpjes (maar ook animaties, computerbeelden, Skype-calls, poll-resultaten e.d.). De bronnen zijn bovendien te bundelen in samengestelde shots. We kunnen nagenoeg alle denkbare beeldindelingen realiseren. U kunt zodoende in een enkel videobeeld zowel de spreker als zijn/haar schermpresentatie zien.

Via het lokale netwerk kunnen wij vanuit de Wirecast applicatie op iedere aangesloten pc meekijken. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld de zaalprojectie van een spreker in de beeldmix opnemen. We maken er niet af en toe een plaatje van (zoals veel vergelijkbare applicaties), maar doen dat op echte videosnelheid. Filmpjes, animaties en muisbewegingen bijvoorbeeld komen dus keurig levendig mee.

We verzorgen de live uitzending meestal in H.264 formaat om een zo breed mogelijk publiek te kunnen bereiken. Daartoe maken we gebruik van een live streaming server naar keuze.
Bovendien slaan we een archief-versie op die we direct na het evenement on line kunnen publiceren. Daartoe maken we gebruik van een video on demand dienst naar keuze.
Tegelijk houdt u een videobestand over dat ook voor andere doeleinden is in te zetten (archivering of verspreiding via andere media bijvoorbeeld).
Deze eindproducten bevatten alles in één enkel videobestand. Er zijn geen hulpbestanden en ingewikkelde browserinterfaces met kwetsbare scripts nodig voor vertoning of verspreiding.