Als u vaker streaming video uitzendingen wilt realiseren, kan het zinvol zijn te investeren in apparatuur en deskundigheid binnen de eigen gelederen. Vreselijk moeilijk is het uiteindelijk allemaal niet, maar echt belangrijke projecten kunt u beter blijven uitbesteden. Onze ervaring is dat het leertraject met vallen en opstaan verloopt. Juist doordat een bundeling van uiteenlopende vaardigheden vereist is, gaat het wel met enig risico gepaard.

Wij vervullen graag een ondersteunende functie in dit traject en zijn dan ook in te huren voor advies- en begeleidingstrajecten.

Bovendien bieden we hier gratis een lijvige interactief dynamische handleiding aan en een oefentool om alvast eens 'live video te mixen' (compleet met schermpresentatie).

Handleiding

In opdracht van SURFnet schreven we een interactieve handleiding waarin het hele traject van streaming video uit de doeken wordt gedaan. Een variant daarop voor algemeen gebruik publiceren we binnekort hier, voor een ieder die het zelf wil proberen. Tot die tijd verwijzen we graag naar de SURFnet Streaming Video Handleiding.

Zelf beeld mixen

Zelf even beeldmixen? Dat kan, met onze virtuele beeldmixer.

Software screengrab

Met behulp van de zogeheten Desktop Presenter van Telestream, kunnen we uw schermpresentaties (PowerPoint sheets, video, animaties e.d.) meenemen in onze videoregistratie. De benodigde software laat zich eenvoudig installeren (en achteraf weer verwijderen).